Möte med en hjälte

  Igår var jag på middag hos Natalie Sial där hon bjöd på en buffé av olika pakistanska rätter. Väldigt imponerad över att hon lagade all mat själv. Gäster på middagen var ingen annan än självaste Paul Rusesabagina, den riktiga hjälten från "Hotel Rwanda" som räddade över 1200 människor under folkmordet genom att gömma de på sitt hotell. Kitty Kurth och Kevin Lampe från  Chicago som arbetar med kommunikation och media. De kommer att spendera veckan här i Stockholm för att diskutera situationen i Rwanda och det kommande valet som går allt förrutom demokratiskt tillväga. Självklart fanns ett gäng SSU:are på plats. Diskussionerna kring middagsbordet var många och intensiva. Förrutom situationen i Rwanda diskuterades även det kommande brittiska valet och Obamas sjukvårdsreform. Den riktigt intensiva diskussionen handlade om européer och amerikaners syn på att tala ett andra språk och hur vi väljer att kommunicera med varandra. Kvällen avslutades med äppelpaj och vaniljsås . Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en väldigt lyckad middag!
Hotel Rwanda - Kevin Lampe - Kitty Kurth - Paul Rusesabagina - SSU

Myskväll med mystofflor

Efter två veckor fullspäckade med möten, jobb och träning var det skönt att gårdagens styrelsemöte slutade 20.30. Det gjorde att det för första gången på länge fanns tid att slappa i soffan framför TV:n. Synd bara att mitt favvo program Grey's anatomy var ersatt av en tråkig hockeymatch så det fick bli en DVD istället. Extra mysigt var det att sitta i soffan med mina nya mystofflor och en kopp te och höra regnet smattra på fönsterrutan (kärringvarning jag vet) Appropå mystofflorna fick jag de av min 75-åriga patient som hon stickat själv. Hon tyckte att jag behövde någonting varmt på fossingarna när jag sitter framför TV:n so people here they are...  

Huddinge högst andel unga på valbar plats

Nu när fullmäktigelistorna har tagits i länets kommuner visar det att Socialdemokraterna i Huddinge har flest unga på sin valsedel. 36,8% är under 35 år enligt Stockholms tidningen. Som ung aktiv socialdemokrat i Huddinge är det extra roligt att min hemkommun är bäst på att lyfta unga i politiken.

Samhälle & Politik - Valet 2010