2010 går mot sitt slut..

och 2010 har verkligen varit mitt år som har präglats av kärlek, resor och politik. Nu på självaste nyårsafton ska väl även jag kunna göra en mindre summering av året som gått. Årets kärlek: Inledde året med mitt livs kärlek, min finaste Rasmus, som har kommit att sätta sin prägel på hela 2010. Årets kaos: Trafikkaos! Man kan tro att det är denna vinterns snöoväder som skapade  det största trafikkaoset. Men som en erfaren pendlare kan jag meddela att i januari var det betydligt värre där det var flera dagar då jag inte kunde ta mig till eller hem från jobbet. Årets konsert: David Gray på Circus. Min första kontakt med denna singer/songwriter från England. Skriver texter som berör och som lever kvar länge. Ni som läser min blogg har säkert sett ett och annat youtube-klipp från honom. Årets film: Inception. Shutter Island kommer inte långt efter men Leonardo DiCaprio i båda filmerna är lysande. Årets politiska skandal: Sven-Otto Littorin. Trodde du verkligen att du skulle komma undan. Årets val: Socialdemokraternas totala misslyckande med att få väljarnas förtroende. Nu är det nytt år och nya tag och förhoppningsvis blir 2011 sossarnas år. Årets viktminskning: Jag har tappat 6kg genom hård träning och sund kost. Yay! Årets resa: Hawaii. Do I need to say more Årets bästa klädinköp: Mina skinnstövlar från Åhléns. Så sköna, snygga och prisvärda. Årets sämsta klädinköp: Beiga pumps jag köpte dyrt på Hawaii. Tre gånger gick jag till affären innan jag bestämde mig för att köpa skorna. Skulle ha lyssnat på magkänslan för när kommer jag någonsin ha på mig en 15cm hög klack? Årets lunch: Gröt. Därav de 6kg viktminskning Årets tal: Mona Sahlin under Almedalsveckan på Gotland. Klockrent tal och väl framfört. Synd att den glöden och det budskapet inte höll hela vägen. Årets bok: Hundraåringen av Jonas Jonasson. Så sjukt rolig! Årets restaurang: Friden. En liten oas på Österlen i Skåne som serverade fantastiskt goda pizzor gjorda på enbart ekologiska varor. Är definitivt värt ett till besök. Årets sjukdomar: Förkylning, nästäppa, magsjuka, urinvägsinfektion och magkatarr Årets träningsprestation: Jag på en surfingbräda på Hawaii Årets vän: Natalie Sial. Vad skulle jag vara utan dig. Årets mest romantiska ögonblick: 2 juli, middag, dans, jag älskar dig

Årskrönika
1

Let me hear you say: Rihanna!

Rihanna kommer till Sverige i november och Rasmus julklapp till mig var biljetter till konserten. Yay!!! Visst, det är långt kvar men det är alltid kul att ha något roligt event att se fram emot. Rihanna spelas varm på min iphone för tillfället så det ska bli så kul att få se henne live. Vi har ståplatser ganska nära scenen så jag hoppas att det finns utrymme för att kunna dansa! Här kommer låten som spelades non-stop när jag och Rasmus körde runt på Hawaii. - Only Girl (In the world)
Konsert - Only Girl (In the World) - Rhianna

Då var julfirandet över

Varje år när julen närmar sig lovar jag mig själv att inte stressa upp mig med alla julklappsinköp, julstädning och julmatslagning. Varje år dagarna innan jul flänger jag runt på stan som en toka för att hitta alla julklappar, är uppe sent och rullar köttbullar, bakar pepparkakor och lussekatter och fixar o trixar med allt möjligt. På annandagen ligger jag sjuk för det är den enda dagen jag får vila. Typiskt. Att jag aldrig lär mig. Julfirandet i år bestod av jul i 3 dagar och jul enligt 3 olika traditioner.
  1. Den 23:e firades "lill-julafton" med Rasmus familj hemma hos hans brors familj i Täby. Vi firade enligt dansk tradition där man äter antingen anka eller kalkon till julmat. Danmark har tydligen inte julbord som vi har. Synd kan man tycka men danskarna har däremot ett fantastiskt smörgåsbord som kompenserar för detta. Till efterrätt var det ris a la malta med mandlar i. Gissa vem som fick mandeln och the mandelgift? :)
  2. Den 24:e firades julafton hemma hos min familj i Skogås. Vi kör ofta blandat julbord med både traditionella rätter och libanesiska rätter. Vi är en mix och då ska julbordet vara likaså.
  3. Den 25:e firar min syriansk-ortodoxa släkt i Södertälje jul och går vi alla i kyrkan på morgonen. Efter detta åker vi runt till alla i släkten och önskar de god jul, därefter samlas hela släkten hemma hos min morbror. Då äter vi lamm (dobo) men inga paket öppnas utan det är enbart en familjesamling.
Som sagt julen är en stressig högtid men det är samtidigt en högtid som är fylld av glädje och värme, där familj och vänner samlas, äter god mat och firar dagarna tre.

Jag och Rasmus på julfirande hos mamma och pappa i Skogås

Jul - Julmat - Jultraditioner
1