Björklund visar alliansens rätta ansikte

I dagens Aftonbladet kan man läsa att Folkpartiet vill att ungdomar under 23år ska tjäna hälften av vad en vuxen tjänar. De tror att man på detta sätt kan sänka ungdomsarbetslösheten. Det Jan Björklund och hans borgerliga vänner glömmer bort när man lägger fram ett sådant ungdomsfientligt förslag är att man istället sätter upp fler hinder och gör det svårare för ungdomar. Utan ett jobb med en lön man kan leva av kommer dessa ungdomar tvingas ta ytterligare ett jobb för att kunna försörja sig. De kommer ändå vara fast i bidragssystem för att pengarna räcker inte till. De kommer inte att kunna flytta hemifrån för hur ska de ha råd att betala en hyra på halva lönen? Då alliansen dessutom säljer ut alla hyreslägenheter och gör det svårare för kommunerna att bygga nya så är snart den enda vägen till en bostad att köpa den. Och vilken bank vill ge ett lån till en person som har en halv inkomst? Nej Björklund. Vi unga vill inte reas ut på arbetsmarknaden. Vi vill ha ett jobb och en lön vi kan leva av!
Alliansen - Jan Björklund - Jobb

Årets första dopp

gjordes i går i Långholmskanalen. Iskallt men uppfriskande. Trots dett väntar jag nog på lite varmare väder innan jag tar nästa dopp. Tjejerna tar sitt första dopp i Långholmskanalen Sommaren bjuder annars på sköna sommarhäng. Café Rosengården, Josefina, Rosendals trädgård och konditori Lyran är favoriter. Kom gärna med tips på fler sköna sommarcafér och sommarhäng!
Josefina - Rosendals trädgård - café Rosengården - konditori Lyran

Avkoppling på Österlen

Kristi himmelsfärdshelgen har spenderats på Österlen i Skåne med min älskling där avkoppling stod högst upp på listan. Efter en grå och trist höst och en ännu gråare vår var en utflykt bort från storstadsstressen precis vad vi behövde.  Att varva god mat lagat på enbart närodlade och ekologiska varor och vandra längs med strandremsan får vem som helst att glömma omvärlden. Boendet på Borregården, en herrgårdsliknande byggnad in the middle of nowhere, är en dröm för en tjej som älskar gustaviansk stil. Sista natten spenderades på Mellby klockargård som var en blandning av bohemisk och österländsk stil. Båda ställena rekommenderas varmt om du ska besöka Österlen och vill ha ett romantiskt boende så långt ut på landet du kan komma, till ett bra pris. Lantlivet har egentligen aldrig riktigt lockat mig. Jag har alltid sett mig som en person som bor modernt i en storstad med mycket liv och rörelse. Men Österlen bjuder på så mycket mer än öppna landskap nära havet (Ulf Lundell hade helt rätt när han skrev låten). Sista kvällen när det var dags för middag blev vi tipsade om Friden, en pittoresk restaurang lite utanför Mellby. Restaurangen var som en oas som uppenbarade sig vid vägens slut och inte alls vad man förväntar sig att hitta när man kör längs landsvägen. Middagen blev vedungsbakade pizzor med ekologiskt innehåll och Äppelmust som bryggs på musteriet i närheten. Något liknande är svårt att hitta i Stockholm och dessa dagar längs skånes kust har verkligen fått mig att uppskatta landet och det goda i livet.
Borregården - Friden - Mellby Klockargård - ÖSTERLEN