Miljöflåset

Nu har Folktandvården Sörmland dragit igång sitt miljöflås! Det är en tävling mellan klinikerna där alla medarbetare samlar poäng genom att utföra någon fysisk aktivitet eller vara klimatsmart. Vi får alltså bättre hälsa och gör en insats för miljön, nice. Tråkigt att miljö-tänket inte sitter i konstant utan att det ska krävas en tävling. Jag menar hur svårt kan det vara att ställa bilen hemma och gå till jobbet, släcka lyset när man lämnar ett rum eller dra ur mobilladdaren från eluttaget? När jag ser mig om här hemma inser jag att det finns så mycket jag skulle kunna ändra på för att blir mer klimatsmart och spara på miljön. På Världsnaturfonden WWF finns en hel del tips och idéer om hur du blir mer klimatsmart i vardagen och du kan även avge ett miljölöfte. Förra året deltog jag i Earth Hour, en av de största miljömanifestationerna, och släckte ljuset under en timma. Visst, en timma är inte så mycket men det är i alla fall något och det ger ett statement om att man bryr sig. Den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour 2011. Gå in här och anmäl dig du med!
Earth Hour 2011 - Folktandvården Sörmland - Klimatsmart - Miljöflås - Träning - WWF

Klättring

Nu har jag tränat regelbundet på Worldclass gym i över ett år och jag känner att det är dags att börja variera träningen. Till sommar vill jag lära mig spela tennis och även prova på lite golf. Men än så länge blir det inomhussporter. Jag och några tjejer från sossarna i Huddinge tänkte ge oss på en annan sorts träning, nämligen klättring. På Klätterverket i Sickla finns det nybörjarkurser och klätterväggar på ca 5m som man kan prova på. För en som lider av lite svindel är den höjden mer än lagom. Så om två helger blir det av!! Förhoppningsvis blir det mer än bara ett tillfälle och vem vet, i framtiden är det kanske jag som hänger ut för en klippavsats liknande han på bilden :)
Klätterverket - Klättring
Mat

Matnördighet

[caption id="attachment_1017" align="alignleft" width="150" caption="En rosa KitchenAid skulle vara en väldigt fin inredningsdetalj hemma hos mig"][/caption] Har du fastnat för surdegstrenden? Här kommer den nya trenden - korvstoppning. Matnördighet på hög nivå. Hur kommer det sig att mitt i snabbmatskulturen föds det fram ett behov av att göra sin egen mat från scratch? I julas pratade många vänner om att de skulle baka eget surdegsbröd, knäckebröd, lägga in sill och lax, stoppa egen korv och mycket mer. Detta är människor som är högpresterande, jobbar för fullt och vill att livet runt omkring ska gå så smidigt som möjligt. Varför tar då dessa människor sig tid, för tro mig det tar tid, att göra sin egen mat? Jag tror att det finns flera faktorer. Dels är det kul att ha ett projekt att syssla med. Surdegen måste matas nästan dagligen och bakas ut nån dag i veckan. Dessutom kan man hitta på flera olika variationer på maten som kanske inte går att köpa i butik. Tänk dig själv att få baka bröd med det innehåll du själv gillar. Att få nybakat bröd på morgonen är dessutom en svårslagen lyx. Jag tror även att ju mer medvetna vi blir om vad vi stoppar i oss desto mer föds det ett behov att göra maten själv. Jag personligen äter inte korv för jag har läst innehållsförteckningen och känner mig inte trygg med innehållet. Att göra egen korv, tror jag, blir både godare, nyttigare och roligare. En KitchenAid som köksredskap är att föredra både vid bakning och korvstoppning. Mamma har en väldigt gammal liggandes någonstans hemma. Jag funderar på om jag ska leta upp den och prova mig på lite surdegsbak och korvstoppning. För jag har såååå mycket tid över...
KitchenAid - Surdeg - korvstoppning