Destination: Wien

Idag bär det av mot staden känt för sina wienerschnitzlar, apfelstrudel och mozartkulor - nämligen Wien.

Under fyra dagar ska jag och Rasmus strosa runt på Wiens gator, kolla på olika sevärdheter, snacka lite tyska och ha picknick i parken. Allt sånt romantiskt som kära människor gör ♥

Jag älskar att resa och upptäcka nya ställen, framförallt att komma ifrån turistställen och se hur "vanliga" människor har det. Det kommer säkerligen bli många utflykter av den kalibern men jag ser även fram emot att bara ta det lugnt med R. Njuta av ledigheten, vårvädret och väldigt god mat.

Jag lämnar datorn hemma under denna resa men oroa er inte för en sammanfattning av resan kommer :)

Wien

Kongressen i bilder

Socialdemokraterna

S-kongressen is here

Finally är dagen här då Socialdemokraterna ska välja en ny partiordförande och partisekreterare. Äntligen kan vi börja bedriva oppositionspolitik och börja arbetet mot att vinna valet 2014. Jag önskar jag kunde vara på plats och höra Håkan Juholt tala om sina visioner och idéer för ett mer rättvist och jämlikt Sverige. Jag skulle även vilja se vår nya partiledare in action eftersom att jag aldrig har hört honom tala tidigare, men jag får hålla mig till lördag då jag ska besöka kongressen.

Hur lite jag än vill att socialdemokratin ska kretsa kring en person och inte kring visionerna, kan jag aldrig komma ifrån att valet av en ledare är otroligt känsloladdat och viktigt. Det handlar om att ledaren har ett så pass stort patos att han inger förtroende, är karismatisk och en god kommunikatör. Hittills har Juholt gett goda bevis på detta och jag hoppas att han genom att vara en ledare som folk tror på kan få fram den socialdemokratiska politiken. Nu måste vi börja forma politiken och visa vart vi vill att Sverige ska gå. Ser fram emot tre spännande kongressdagar och känner mig väldigt laddad.

Upp till kamp

Extrakongress - Håkan Juholt - Socialdemokraterna