DIY

Gör det själv till bebisen

Att pyssla är ju något av det roligaste jag vet och i mitt lilla kontor här hemma har jag skapat mig en pysselhörna där symaskin, papper, tyger, garn och annat material står. För tillfället håller jag på med ett litet projekt till Edessas rum men innan det är färdigt och redo att visas upp här på bloggen tänkte jag dela med mig av några saker en kan pyssla ihop till sin lilla bebis. Hoppas ni hittar något som kan inspirera! 
Babynest: Något som användes väldigt mycket när Edessa var liten var det här babynestet som jag sydde till henne. Så mysigt för små bebisar att ligga ombonat och tryggt i sitt eget nest. Här hittar ni mönster och hur jag gjorde (länk)
Virkade baby converseskor: Det kan ju vara de sötaste skorna på en liten nyfödds små fötter. Här hittar ni mönster och beskrivning hur ni virkar era egna converseskor (länk).
Virkad kanin: Virka små gosedjur hann jag med en hel del av när jag var gravid och den populäraste blev den här kaninen. Här kan du läsa mer om virkade små djur (länk) 
Pillfilt: Det roligaste projektet måste ändå vara när jag sydde den här gosiga filten med små pillband på. Här ser ni hur jag gjorde den (länk)
Säng- och barnvagnsmobil: Det finns inget stopp på söta virkade små djur och det går att variera dem i oändlighet. Varför inte göra som jag gjort och göra en sängmobil eller barnvagnsmobil av dem? Se här hur jag gjorde (länk) och (länk)
 
 
  
4

Ledighet

Idag startar en veckas ledighet och jag har så mycket roligt inplanerat. Mest kompishäng men en hel del husfix och träning också. Ikväll har jag och Rasmus dessutom en dejt med middag och bio vilket jag verkligen ser fram emot, känns som det var längesen vi gjorde något på tu man hand. Det allra bästa med ledigheten är ändå att jag får tillbringa en vecka ihop med mitt lilla busfrö som just nu sover tryggt i min säng. Finns inget bättre! 

Trycksaker till bröllopet

Än idag är det mina bröllopsinlägg som lockar flest läsare till bloggen och det är så himla roligt att fortfarande kunna få inspirera till någon annans stora dag. Även om själva bröllopet var den härligaste dagen i mitt liv, efter Edessas födelse givetvis, är det ändå alla stunder som ledde dit som är de jag minns bäst. Alla kvällar jag och Rasmus satt uppe och fixade med texter till festprogrammet, när vi spenderade en hel helg med att embossa vår stämpel på 300 papper och när vi stod i kyrkan för första gången och kände att här, här vill vi gifta oss. Är det ett råd jag vill ge till er som är igång med att planera bröllop så är det att göra vägen dit så lustfylld som möjligt.
 
De flesta frågor jag får rör vår bröllopsinbjudan och våra andra trycksaker och här nedan har jag samlat länkarna till allt som rör bröllopsinbjudan, typsnitt, stämplar, text till gästbok och mall till weddingfavors, ja allt. Tveka inte heller att skicka ett mail om det är något ni undrar över. All annan kul läsning kring vårt bröllop hittar ni under kategorin Drömbröllopet. 
 
Vår bröllopsinbjudan: Vi tillverkade en egen stämpel som vi har använt på alla trycksaker och det genomgående temat är vitt, guld och champagne. Här kan ni läsa om alla typsnitt, var vi beställde stämpeln och hur korten gjordes. 
Gästboken: Både jag och Rasmus ville ha en bok som gästerna ska skriva i men av egen erfarenhet vet vi att det inte alltid är så lätt att veta vad man ska skriva. Därför gjorde vi blad med egna frågor (ungefär som en mina vänner-bok) och med en liten ruta där vi i efterhand skulle klistra i ett foto på varje gäst. Här kan ni läsa alla detaljer kring gästboken.
Festprogrammet: Vårt festprogram gjordes i formatet stående A4 och jag använde mig av ett hårt papper som omslag där jag dekorerade med samma sidenband och pärlemoskimrande papper som användes till inbjudan. Längst ner på programmet satte jag dit vår stämpel. Innehållet skrevs ut på vanligt papper med en laserskrivare och sedan häftade jag ihop programmet. Här finns mer info om textinnehåll till festprogrammet och vår PDF-fil. 
Wedding favors: Små askar som jag vek ihop utav tapet och fyllde med choklad. Mall och mer info finns här och här
1